Museum Mondial

Een windmolen van 1,8 mm klein en opgebouwd uit ruim 203 onderdelen. De kleinste molen ter wereld is één van de microminiaturen van de Oekraïnse kunstenaar Mykola Syadristy. Zijn microminiaturen zijn de kleinste kunstwerken ter wereld en zijn erkend door het Guinness Book of World Records. Veertien van deze unieke kunstwerken vormen de komende jaren de vaste expositie in het Museum Mondial in Volendam.

De microminiaturen van Syadristy zijn zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks waarneembaar zijn! Bezoekers kunnen ze met speciale microscopen in de vitrines waarnemen. De natuurgetrouwheid en detaillering is uitzonderlijk. Elk kunstwerk is uniek en handgemaakt, zoals het driedimensionale portret van Rembrandt van 3 bij 4 mm en de roos, gebouwd met ragfijn gouddraad in een uitgeholde menselijke haar. Zo is het schip van Columbus de Santa Maria slechts 3,85 millimeter groot en opgebouwd uit 256 onderdelen. In totaal zijn er veertien microminiaturen te bezichtigen in deze wonderlijke wereld. Voor alle kunstwerken geldt: zien is geloven!

Naast de vaste expositie van Syadristy zijn er wisselende tentoonstellingen, waarbij wordt samengewerkt met vooraanstaande internationale musea. Er is speciale aandacht voor de “vintage” van de Nederlandse cultuur. Aan de hand van gebruiksvoorwerpen en meubilair wordt een levendig en authentiek beeld gegeven van hoe Nederlanders leefden en nu leven.

Volendam verwelkomt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen toeristen uit alle werelddelen en is bewust gekozen als vestigingsplaats. Museum Mondial richt zich op bezoekers uit de hele wereld. Voor jong en oud is een bezoek aan het museum zeker de moeite waard. Museum Mondial is dagelijks geopend voor het publiek.

Museum Mondial
Havendijkje 6A
Volendam
www.museummondial.com

Realisatie StudioWeb.nl