Welkom

Bezoekers van VVV Volendam worden veelzijdig geïnformeerd over de mogelijkheden voor toerisme, recreatie en vrijheidsbesteding in Volendam en geholpen in het optimaal benutten ervan. U herkent in de dienstverlening het echte VVV-gastheerschap en door de uitstekende lokale contacten kan de VVV maatwerk leveren in antwoord op uw wensen. Voorbeelden zijn het ontwikkelen en reserveren van uitstapjes, programma’s en arrangementen voor vrijetijdsbesteding, het ontwikkelen van routes, het ontwikkelen van promotie- en informatieproducten, het ontwikkelen en reserveren van vakantiearrangementen en het reserveren van logiesaccommodaties.

En zoekt u een leuk presentje dan heeft de VVV met de VVV Irischeque en de Nationale Dinercheque de meest veelzijdige cadeaubon, inwisselbaar bij de vele aangesloten leden.

wandeling wandelingrondje volendam wandeling 

Volendammer Pieperrace wordt weer voorbereid!

 
Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 organiseert de Stichting Pieperrace voor de een-en-dertigste keer de Pieperrace op het zuidelijke IJsselmeer voor de kust van Volendam. De voorbereidingen voor dit jaarlijkse evenement dat het begin van het vaarseizoen inluidt, zijn weer begonnen.


De zeilende beroepsvaart, maar ook andere traditionele platbodems kunnen deelnemen. Er wordt gevaren in verschillende klassen platbodems: Tjalken, Skûtsjes, Klippers en Visserijvaartuigen. De start en finish zullen voor de Volendammer haven plaats vinden. Dus ook voor het publiek op de dijk is deze zeilwedstrijd van de "bruine vloot" een aantrekkelijk kijkspel. Bovendien zal - net als vorige jaren - in de haven de stand bijgehouden worden op een scorebord en zal een spreekstalmeester de race becommentariëren. Deze wedstrijd voor traditionele zeilschepen houdt de herinnering in ere hoe de Volendammer Kwakken (grote botters die alleen in Volendam voorkwamen), gedurende de periode 1943-1945, werden gebruikt om aardappelen (piepers) over te zeilen vanuit Friesland. De piepers waren - onder andere - bestemd voor de Amsterdamse ziekenhuizen.

De schepen worden op vrijdag één april in de haven van Volendam verwacht. Er kan dan worden ingeschreven. De wedstrijd vindt op zaterdag twee en zondag drie april plaats. De Pieperrace telt mee voor de IJsselmeerbokaal. Aan de wal zijn diverse culturele activiteiten bij start en finish van de wedstrijd. Het is van groot belang voor de (beroeps-)zeilvaart en ook voor de particuliere zeilvaart dat deze race wederom een succes wordt. Temeer omdat dan bewezen wordt dat het IJsselmeer een uiterst nuttige functie vervult. Deze race toont aan dat het IJsselmeer buiten zijn onschatbare waarde, voor de visserij, als drinkwater-bekken en voor het milieu ook een enorme waarde heeft voor de recreatie. Deze race voor platbodems is een test voor het komende zeilseizoen en wordt door vele schippers van de charterschepen als een ware uitdaging gezien.
 
Voor informatie en inschrijven: http://www.pieperrace.nl
 
 

 

 

Boek direct een hotel

Aankomst:

Vertrek:

Realisatie StudioWeb.nl