Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u alle activiteiten uit de regio Edam Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. Duur: 1 uur. Kosten per persoon: € 3,- (reserveren vooraf bij VVV Volendam 0299 - 363747).


 

2017

 


1 april Pieperrace

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 organiseert de Stichting Pieperrace voor de 33e keer de Pieperrace op het zuidelijke IJsselmeer voor de kust van het gastvrije Volendam. Dit jaarlijkse evenement is het begin van het vaarseizoen. De officiële opening vindt plaats op zondagochtend om 11.00 uur vanaf het havenhoofd en wordt verricht door Jan Akkerman. Tevens is er een oudhollandse markt aan de Haven en Europaplein.

14 april Matthaus Passion in Grote Kerk Edam

De uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Seb. Bach in de Grote Kerk van Edam is al jaren toonaangevend en behoort tot de beste uitvoeringen van Nederland. Ieder jaar is het publiek muisstil, meegevoerd door de prachtige muziek, in een monumentale Grote Kerk die intiem en warm is met een prachtige akoestiek. De voorverkoop via de website en de voorverkoopadressen is gestart. Kaarten à € 35,- te verkrijgen bij Markee Boek & Kantoor Hoogstraat 8, De Leuke Keuken Kleine Kerkstraat 2, VVV Edam Damplein 1, VVV Volendam Zeestraat 37, Libris Boekhandel Het Leesteken Zuidersteeg 2 Purmerend, Nimo Boek Kerkstraat 53 Monnickendam, Kadoshop Ieniemienie Raadhuisstraat 35 Oosthuizen, Moeskops Muziek Nieuwland 10 Hoorn of – mits nog voorradig - vanaf één uur voor aanvang in de Grote Kerk.

 


21 mei Havenloop Volendam

Haal de hardloopschoenen maar alvast uit de kast, want de Havenloop komt er weer aan! Deze hardloopwedstrijd met vele deelnemers is zeer geliefd, met een waanzinnig mooie route.

 


25 juni Volendammerdag

Wilt u het beroemde vissersdorp Volendam eens echt beleven? Kom dan op deze dagen naar ons mooie dorp! Het veelzijdige programma biedt voor elk wat wils. Jong en oud zullen zich uitstekend kunnen vermaken, op en rondom de haven en het centrum van Volendam.
Volendam gaat tijdens de Volendammerdag weer terug in de tijd. Deze dag zal in het teken staan van haar culturele geschiedenis. De Volendammers tooien zich in hun kleurrijke klederdracht en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Het veelzijdige programma staat bol van muziek, kunst en sport en biedt jong en oud uitstekend vermaak en is echt een aanbeveling!

27 juni Dijk tot Damloop

Het loopevenement Dijk tot Damloop te Edam-Volendam vindt plaats op dinsdag 27 juni. De loop wordt georganiseerd door AV Edam. U kunt kiezen voor 10, 5 of 2,5 km.

 


5 juli Start Kaasmarkt Edam

Op woensdag 5 juli gaat de Kaasmarkt in Edam weer van start. Wees ook welkom bij dit leuke evenement.

12 juli Zomer markt centrum Volendam

De zomermarkt zal in het centrum van Volendam staan op 12 juli, 19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus.

 


26 augustus Waterdag Edam

Op zaterdag 26 augustus is er weer de traditonele Edamse Waterdag met Vrijmarkt, Koebootrace en Beachvolleybal. Het begint om 8:00 uur tot ongeveer 17:30 uur.

31 augustus Kermis Edam

31 Augustus kan iedereen weer genieten van de jaarlijkse kermis in Edam. Deze duurt t/m 3 september.

31 augustus Oog Edam Kermisloop

De jaarlijkse kermisloop van Oog Edam zal starten op 31 augustus.

 


8 september Kermis Volendam

Vanaf 8 september kan iedereen weer 4 dagen genieten van Volendammer kermis.

 


8 oktober Sterkip Vestingloop

De Sterkip Vestingloop gaat van start op 8 oktober. De Sterkip Volendam Vestingloop wordt verlopen over de oude vesting van Edam. Nu wordt de 64e editie van de Vestingloop gehouden. U kunt een keuze maken uit de volgende afstanden:
2 kilometer Jeugdloop
3 mijl Trimloop
10 km Wedstrijdloop & Trimloop

28 oktober Kunstkijken in Volendam

Kunst Kijken Volendam zal plaatsvinden op 28 en 29 oktober. Wij kunnen iedereen aanraden dit weekend te reserveren voor deelname of bezoek aan deze jaarlijkse expositie, die zich op verschillende plaatsen zal bevinden.

 


19 november Sinterklaas intocht Volendam

Op 19 november zullen wij Sinterklaas verwachten in Volendam. De haven is sfeervol verlicht en met vuurwerk zal zijn komst opgeleukt worden.

 


17 december Kerstmarkt Centrum Volendam

In het centrum van Volendam zal een kerstmarkt worden gehouden, vol met sfeervolle kraampjes.

Boek direct een hotel

Aankomst:

Vertrek:

Realisatie StudioWeb.nl