Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur is er een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. De wandeling duurt 1 uur en is in het Nederlands. De kosten zijn € 4,= per persoon. Reserveren vooraf bij VVV Volendam: tel.: 0299-363747of via e-mail: ..


 

2018

 


22 september Soundbites Festival Monnickendam

Kom op zaterdag 22 september 2018 van 17.00 tot 21.00 uur genieten van een gezellige middag en avond waarbij muzikaal talent en culinaire kunsten elkaar ontmoeten. Proef van smakelijk eten en gezellige drankjes, terwijl u kijkt en luistert naar optredens van veelal lokale bodem aangevuld met internationale muzikanten. In het centrum van Monnickendam staan een aantal podia, waar afwisselend wordt opgetreden. Onderweg zijn diverse kraampjes en food trucks waar u kunt kiezen uit diverse soorten eten en drinken.
De toegang tot het “festivalterrein” is gratis, maar een donatie in de collectebussen wordt zeer gewaardeerd. Ook kunt u bij ieder optreden iets in de hoed of gitaarkoffer werpen voor de muzikanten. Hapjes en drank zijn verkrijgbaar tegen vriendelijke prijzen.

23 september Amusetour Edam

Op zondag 23 september 2087 van 12.00 tot 17.00 uur vindt wederom de Amusetour Edam plaats. Slenter en geniet van de mooie panden en de gouden restaurants. U bezoekt meerdere restaurants en bij elke horeca-gelegenheid krijgt u steeds een amuse met een bijpassende wijn geserveerd. Een perfecte manier om u te laten kennismaken met de sfeer in het bedrijf en met de creaties van de keuken. Kijk voor deelnemende bedrijven op de website.
Prijs per kaart € 49,50 te bestellen via de website www.amusetour.nl.

Meer informatie: http://www.amusetour.nl

28 september Singel Festival Edam

Op 28 en 29 september 2018 wordt in Edam het meest gedurfde ontdekkingsfestival voor jong en oud gehouden.
De afgelopen jaren is het Singelfestival er editie na editie in geslaagd het publiek te verrassen met smaakvolle selecties van opkomend talent op het gebied van muziek en theater. Zo traden, al voor ze echt bekend werden, o.a. Doe Maar, Nits, Racoon, De Dijk, De Kift, Vitesse en vele anderen in Edam op.
Locatie: Singelfestival, Burg. Versteeghsingel 5a in Edam. Tijd: 12:30 uur - 01:30 uur.
Kijk op de website www.singelfestival.nl voor het volledige programma, prijzen en alle overige info.

Meer informatie: http://www.singelfestival.nl

 


7 oktober Zuiderzee Zeildagen

Zeilschip de Zuiderzee: Dagje zeilen op het IJsselmeer.
Meezeilen op een stoere tjalk van 113 jaar oud? Zeil mee van 10.00 tot 16.00 uur. De prijs is € 57,50 p.p. inclusief koffie en thee bij ontvangst en een lunch. Voor kinderen geldt een lager tarief. Onze ligplaats is tegenover ’t Prooyen 6 in Monnickendam. Graag reserveren vooraf.

Meer informatie: https://zuiderzeezeiltochten.nl

21 oktober Volendams Operakoor in de St. Vincentiuskerk

Op zondag 21 oktober 2018 van 15:30 tot 18:15 uur houdt het Volendams Opera Koor een spectaculair operaconcert in de St. Vincentiuskerk te Volendam. Elk jaar repeteert dit koor wekelijks voor het jaarlijkse concert in Volendam en pakt altijd uit met solisten en een groot orkest. Dit spectaculaire optreden mag u niet missen. Kortom, genieten van opera’s als Alzira en Aida van G. Verdi.
Kaarten ad € 25,= zijn verkrijgbaar bij de VVV, Zeestraat 37 in Volendam of via de website www.volendamsoperakoor.nl of bel met 06-12257495.

Meer informatie: http://www.volendamsoperakoor.nl

27 oktober Kunst kijken in Volendam

In het weekeinde van 27 en 28 oktober is het weer tijd voor Kunst Kijken in Volendam. In PX en op diverse locaties in het centrum van Volendam exposeren lokale, regionale en landelijke kunstenaars met uiteenlopende werken.

28 oktober A Walk About Music in Edam

A Walk about Music in Edam op zondag 28 oktober 2018. Terug naar de eenvoud, klein, intiem en 100% akoestisch! Het festival is inmiddels een begrip in Edam en omstreken waarbij ook de singer-songwriters graag aanwezig zijn. AWAM 18 wordt de negende “Walk” op de meest onverwachte, nostalgische en historische plekjes in Edam met als centrale punten De Harmonie en het Stadhuis waar heerlijke akoestische muziek van singer-songwriters en bands uit binnen- en buitenland te beluisteren zal zijn.
Tarieven: Kaarten kosten € 17,50 (ex 1,50 fee) via www.harmonie-edam.nl.

Meer informatie: http://www.frankvandenbergproduc...

 


18 november Sinterklaas intocht Volendam

Op zondag 18 november zullen wij Sinterklaas en zijn Pieten rond 17.00 uur verwachten in de haven van Volendam. De haven is sfeervol verlicht en de Sint wordt feestelijk onthaald met een spectaculair vuurwerk.

 


14 december Midwinterfeest de Rijp

Het decor van het Midwinterfeest is het altijd pittoreske en monumentale centrum van De Rijp, dat voor de gelegenheid prachtig in Kerstsfeer is gebracht en waar u in de smalle straatjes hartversterkertjes, proeverijtjes en spannende en ontroerende tafereeltjes kunt aanschouwen. Het hart van De Rijp heeft door alle aankleding en sfeer het aanzien van een dorp rond 1900. Niet in de laatste plaats door de prachtige nostalgische kleding waarin steeds meer bewoners en bezoekers van het Midwinterfeest zich hullen. Komt dat zien, proeven en beleven!
In 2018 is het negende Midwinterfeest op vrijdagavond 14, zaterdag 15 (11.00-22.00 uur) en zondag 16 december (11.00-18.00 uur, 17.00 uur slotconcert in de Grote Kerk met bekendmaking prijzen loterij en bijzondere vooruitblik op 2018). De toegang is gratis.

Meer informatie: www.midwinterfeest-graftderijp.nl

Realisatie StudioWeb.nl