Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur is er een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. De wandeling duurt 1 uur en is in het Nederlands. De kosten zijn € 4,= per persoon. Reserveren vooraf bij VVV Volendam: tel.: 0299-363747of via e-mail: ..


 

2018

 


2 juni Kaaspop in Edam

Kaaspop is een jaarlijks cultureel muziekfestival op diverse lokaties in het centrum van Edam. Op verschillende plekken in de stad zullen artiesten optreden. Een gratis breed programma voor zowel jong als oud en alles wat daar tussenin zit. Het programma is van 11.00 uur tot ong. 22.00 uur.

Meer informatie: wwww.kaaspop.nl

17 juni Pareltjesloop Edam-Volendam

Welkom bij de Pareltjesloop! Dé wandeling langs de parels van Edam, Volendam en het landelijk gebied langs het IJsselmeer. Je kunt kiezen uit 5, 15 of 25 kilometer. Bezoek je graag historisch schoon? Of geniet je van toeristische gezelligheid? Zoek je de heerlijke rust van dijken, water en weilanden? Ga je graag met je kinderen erop uit? Elke wandeling heeft een eigen sfeer. Aan jou de keus!
De Pareltjesloop is een initiatief van de drie goede doelen van Edam-Volendam: Weeshuis Sunshine House, Alle Beetjes Helpen en Pater Zwarthoed.
De opbrengsten gaan naar de pareltjes waar deze organisaties zich voor inzetten: kinderen in Afrika en Indonesië die een steun in de rug kunnen gebruiken.

Meer informatie: www.pareltjesloop.nl

24 juni Volendammerdag

Wilt u het beroemde vissersdorp Volendam eens echt beleven? Kom dan op deze dag naar ons mooie dorp! Het veelzijdige programma biedt voor elk wat wils. Jong en oud zullen zich uitstekend kunnen vermaken, op en rondom de haven van Volendam.
Volendam gaat tijdens de Volendammerdag weer terug in de tijd. Deze dag zal in het teken staan van haar culturele geschiedenis. De Volendammers tooien zich in hun kleurrijke klederdracht en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Het veelzijdige programma staat bol van muziek, kunst en sport en biedt jong en oud uitstekend vermaak en is echt een aanbeveling!

 


4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus Kaasmarkt Edam

Iedere woensdag van 10.30 tot 12.30 uur op 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus.
Op zaterdag 11 augustus is er vanaf 17.00 uur een Oud Hollandse Streekmarkt en een Avond-Kaasmarkt van 20.30 tot 22.00 uur
Onder het toeziend oog van de marktmeester wordt de Noorwester Edammer door boeren per bootje of met paard en wagen naar de markt gebracht. Daar laten ze hun kaas ‘neerzetten’ door de kaaszetter, die ook lid is van het kaasdragersgilde. Met een kaasboor neemt de handelaar een monster en keurt de kaas. Dan begint het oude ritueel van het loven en bieden en het handjeklap. Als de partij in de smaak valt dragen kaasdragers de kaas naar de weegschaal in de Waag. Waarna de kaas weer wordt opgeladen.

20 - 27 juli en 3 - 10 - 17 - 24 augustus 2018 Monnickendammer Visdagen 2018

De Monnickendammer Visdagen geven een kijkje in het Monnickendam van weleer. Oude ambachten en lokale streekproducten kunt u bekijken op de streekmarkt en oude visserskoren zingen over de tijd van weleer. Dit evenement vindt plaats aan de haven in Monnickendam en start om 11.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie: http://www.monnickendammervisdag...

21, 22 juli Zeezeilen op het wad

Zaterdag 21 juli en zondag 22 juli: Zomers meezeilen op het WAD.
Zon, zee en zeilen op het zoute water… Het getij is gunstig om droog te vallen! Een zeiltocht van 7.30 tot circa 15.00 uur (afhankelijk van de wind). De prijs is € 70,= p.p. inclusief lunch, koffie, thee en soep bij het terugvaren naar de haven. Voor kinderen geldt een lager tarief. Graag vooraf reserveren via de website of via: 06-53676549.

Meer informatie: https://zuiderzeezeiltochten.nl

 


25 augustus Waterdag Edam

Op zaterdag 25 augustus is er weer de traditonele Edamse Waterdag met Vrijmarkt, Koebootrace en Beachvolleybal. Alle informatie is te lezen op de website www.waterdagedam.nl. Locatie: Historisch centrum Edam.

 


7 september Kermis Volendam

Vanaf vrijdag 7 september 2018 kan iedereen weer 4 dagen genieten van Volendammer kermis.
Op maandag 10 september staat er een grote markt op de Edammerweg.

 


14 december Midwinterfeest de Rijp

Het decor van het Midwinterfeest is het altijd pittoreske en monumentale centrum van De Rijp, dat voor de gelegenheid prachtig in Kerstsfeer is gebracht en waar u in de smalle straatjes hartversterkertjes, proeverijtjes en spannende en ontroerende tafereeltjes kunt aanschouwen. Het hart van De Rijp heeft door alle aankleding en sfeer het aanzien van een dorp rond 1900. Niet in de laatste plaats door de prachtige nostalgische kleding waarin steeds meer bewoners en bezoekers van het Midwinterfeest zich hullen. Komt dat zien, proeven en beleven!
In 2018 is het negende Midwinterfeest op vrijdagavond 14, zaterdag 15 (11.00-22.00 uur) en zondag 16 december (11.00-18.00 uur, 17.00 uur slotconcert in de Grote Kerk met bekendmaking prijzen loterij en bijzondere vooruitblik op 2018). De toegang is gratis.

Meer informatie: www.midwinterfeest-graftderijp.nl

Realisatie StudioWeb.nl