Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u alle activiteiten uit de regio Edam Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. Duur: 1 uur. Kosten per persoon: € 3,- (reserveren vooraf bij VVV Volendam 0299 - 363747).


 

2017

 


18 augustus Monnickendammer Visdagen 2017

De Monnickendammer Visdagen geven een kijkje in het Monnickendam van weleer. Oude ambachten en lokale streekproducten kunt u bekijken op de streekmarkt en oude visserskoren zingen over de tijd van weleer. Dit evenement vindt plaats aan de haven en start om 11.00 uur tot 17.00 uur.

25 augustus Taxateur Arie Molendijk in Grote Kerk Edam

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt vrijdag 25 augustus van 14.00 tot 17:00 uur naar de Grote of Sint Nicolaaskerk, Grote Kerkstraat 57 in Edam om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

26 augustus, 16 september, 7 oktober Romantische concertdiners bij Kaarslicht

In de Grote Kerk in Edam worden op 26 augustus, 16 september en 7 oktober 2017 Romantische concertdiners bij Kaarslicht georganiseerd.
In de kerk komen mooie gedekte tafels, van twintig gasten per tafel, waar u aanschuift. De musici eten mee, samen met andere muziekliefhebbers. De gerechten worden gekookt door Chef-kok en Traiteur Petra van Niftrik. Inbegrepen: het eten, de wijn en de koffie of thee geserveerd aan tafel na het diner. Niet inbegrepen: drankjes van de bar.
Voor meer informatie, prijzen en kaartenverkoop: www.edamconcertdiners.nl.

26 augustus Waterdag Edam

Op zaterdag 26 augustus is er weer de traditonele Edamse Waterdag met Vrijmarkt, Koebootrace en Beachvolleybal. Het begint om 8:00 uur tot ongeveer 17:30 uur.

31 augustus Kermis Edam

31 Augustus kan iedereen weer genieten van de jaarlijkse kermis in Edam. Deze duurt t/m 3 september.

31 augustus Oog Edam Kermisloop

De jaarlijkse kermisloop van Oog Edam zal starten op 31 augustus.

 


8 september Kermis Volendam

Vanaf 8 september kan iedereen weer 4 dagen genieten van Volendammer kermis.

 


8 oktober Sterkip Vestingloop

De Sterkip Vestingloop gaat van start op 8 oktober. De Sterkip Volendam Vestingloop wordt verlopen over de oude vesting van Edam. Nu wordt de 64e editie van de Vestingloop gehouden. U kunt een keuze maken uit de volgende afstanden:
2 kilometer Jeugdloop
3 mijl Trimloop
10 km Wedstrijdloop & Trimloop

28 oktober Kunstkijken in Volendam

Kunst Kijken Volendam zal plaatsvinden op 28 en 29 oktober. Wij kunnen iedereen aanraden dit weekend te reserveren voor deelname of bezoek aan deze jaarlijkse expositie, die zich op verschillende plaatsen zal bevinden.

 


19 november Sinterklaas intocht Volendam

Op 19 november zullen wij Sinterklaas verwachten in Volendam. De haven is sfeervol verlicht en met vuurwerk zal zijn komst opgeleukt worden.

 


17 december Kerstmarkt Centrum Volendam

In het centrum van Volendam zal een kerstmarkt worden gehouden, vol met sfeervolle kraampjes.

Boek direct een hotel

Aankomst:

Vertrek:

Realisatie StudioWeb.nl