Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u alle activiteiten uit de regio Edam Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. Duur: 1 uur. Kosten per persoon: € 3,- (reserveren vooraf) VVV Volendam 0299 - 363747.


 

2017

 


22 januari Culturele route op Marken

Op zondag 22 januari begint om 12:00 uur de Culturele route op Marken en start bij Taverne de Visscher. Het is eventueel ook mogelijk om met de Volendam Marken Express van 11:30 uur naar Marken te komen. De gids in Markerklederdracht laat u de mooiste verrassende hoogtepunten van Marken zien. Hoogtepunten zijn o.a.: De wave, Kerkbuurt, Oorlogsmonument, Terpen en de Markerklederdracht. Bij elk hoogtepunt wordt er op een leuke en informatieve manier uitleg gegeven. Tip: probeer na de wandeling de heerlijke winterbrunch van Taverne de Visscher. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is helaas niet erg geschikt voor mensen die slecht te been zijn en of in een rolstoel zitten. Gelieve telefonisch reserveren bij groepen groter dan 12 personen, dit alles wordt geheel gratis aangeboden door Taverne de Visscher (neem bij slecht weer even contact op).

28 januari Pump up the Jam in de Singel

Pop- en Cultuurhuis PX en Frank van den Berg Producties pakken zaterdag 28 januari groots uit met een knallend ‘80s en ‘90s feest in de Singel Edam. Naast dansen op de Clip Club (hits met videobeelden) is er een spetterend optreden van de live formatie the Very ‘80s. Verder kan je naar de ‘80s hair/make-up of meedoen aan een pop quiz. Voor liefhebbers van alternatieve muziek uit die tijd is er de Nohol-lounge. Kortom de ‘80s en ‘90s herleven in Edam! Kaarten kosten 15 euro per stuk. Voor meer info en tickets: www.pxvolendam.nl

 


5 maart IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival in Amsterdam Zuidoost is verlengd t/m 5 maart!
Het grootste ijssculpturen festival van Europa is begonnen op 21 december en is nog te bezoeken tot en met de voorjaarsvakantie. De vele tienduizenden bezoekers die u reeds voorgingen door de 1.500 m² grote vrieshal hebben kunnen genieten van de meest bijzondere ijs- en sneeuwsculpturen. De ijsbeelden zijn ware kunstwerken en zijn ter plaatse gemaakt door 42 carvers (ijskunstenaars) uit 16 verschillende landen. Let op: Maak nu gebruik van de kortingsvoucher:
Via de kortingsvoucher of kortingscode op www.ijsbeelden.nl/actie profiteert u van een bijzonder aanbod namelijk 50% korting.

 

19 maart Amusetocht

Een culinaire tocht langs de beste restaurants uit de omgeving. De deelnemende restaurants aan deze Amusetocht zijn: hotel Spaander, brasserie Cathrien, restaurant Le Pompadour, eetcafé het Havengat, slagerij Runderkamp Havenhof, loungebar Le Boulevard, restaurant vd Hogen Haven, café de Boer, Gat van Nederland, slijterij De Stient, Lotje aan de Haven, grand café Restaurant de Dijk, grand café de Molen en restaurant de Pieterman! Heerlijk genieten van de beste gerechtjes.

26 maart Amusetocht

Een culinaire tocht langs de beste restaurants uit de omgeving. De deelnemende restaurants aan deze Amusetocht zijn: hotel Spaander, brasserie Cathrien, restaurant Le Pompadour, eetcafé het Havengat, slagerij Runderkamp Havenhof, loungebar Le Boulevard, restaurant vd Hogen Haven, café de Boer, Gat van Nederland, slijterij De Stient, Lotje aan de Haven, grand café Restaurant de Dijk, grand café de Molen en restaurant de Pieterman! Heerlijk genieten van de beste gerechtjes.

26 maart Lente braderie de Stient

Lente braderie bij Winkelcentrum de Stient. Met vele kraampjes, in- en rondom de Stient.

 


1 april Pieperrace

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 organiseert de Stichting Pieperrace voor de 33e keer de Pieperrace op het zuidelijke IJsselmeer voor de kust van het gastvrije Volendam. Dit jaarlijks evenement is het begin van het vaarseizoen.

14 april Matthaus Passion in Grote Kerk Edam

De uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Seb. Bach in de Grote Kerk van Edam is al jaren toonaangevend en behoort tot de beste uitvoeringen van Nederland. Ieder jaar is het publiek muisstil, meegevoerd door de prachtige muziek, in een monumentale Grote Kerk die intiem en warm is met een prachtige akoestiek. De voorverkoop via de website en de voorverkoopadressen is gestart. Kaarten à € 35,- te verkrijgen bij Markee Boek & Kantoor Hoogstraat 8, De Leuke Keuken Kleine Kerkstraat 2, VVV Edam Damplein 1, VVV Volendam Zeestraat 37, Libris Boekhandel Het Leesteken Zuidersteeg 2 Purmerend, Nimo Boek Kerkstraat 53 Monnickendam, Kadoshop Ieniemienie Raadhuisstraat 35 Oosthuizen, Moeskops Muziek Nieuwland 10 Hoorn of – mits nog voorradig - vanaf één uur voor aanvang in de Grote Kerk.

 


21 mei Havenloop Volendam

Haal de hardloopschoenen maar alvast uit de kast, want de Havenloop komt er weer aan! Deze hardloopwedstrijd met vele deelnemers is zeer geliefd, met een waanzinnig mooie route.

 


25 juni Volendammerdag

Wilt u het beroemde vissersdorp Volendam eens echt beleven? Kom dan op deze dagen naar ons mooie dorp! Het veelzijdige programma biedt voor elk wat wils. Jong en oud zullen zich uitstekend kunnen vermaken, op en rondom de haven en het centrum van Volendam.
Volendam gaat tijdens de Volendammerdag weer terug in de tijd. Deze dag zal in het teken staan van haar culturele geschiedenis. De Volendammers tooien zich in hun kleurrijke klederdracht en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Het veelzijdige programma staat bol van muziek, kunst en sport en biedt jong en oud uitstekend vermaak en is echt een aanbeveling!

27 juni Dijk tot Damloop

Het loopevenement Dijk tot Damloop te Edam-Volendam vindt plaats op dinsdag 27 juni. De loop wordt georganiseerd door AV Edam. U kunt kiezen voor 10, 5 of 2,5 km.

 


5 juli Start Kaasmarkt Edam

Op woensdag 5 juli gaat de Kaasmarkt in Edam weer van start. Wees ook welkom bij dit leuke evenement.

12 juli Zomer markt centrum Volendam

De zomermarkt zal in het centrum van Volendam staan op 12 juli, 19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus.

 


31 augustus Kermis Edam

31 Augustus kan iedereen weer genieten van de jaarlijkse kermis in Edam. Deze duurt t/m 3 september.

31 augustus Oog Edam Kermisloop

De jaarlijkse kermisloop van Oog Edam zal starten op 31 augustus.

 


8 september Kermis Volendam

Vanaf 8 september kan iedereen weer 4 dagen genieten van Volendammer kermis.

 


8 oktober Sterkip Vestingloop

De Sterkip Vestingloop gaat van start op 8 oktober. De Sterkip Volendam Vestingloop wordt verlopen over de oude vesting van Edam. Nu wordt de 64e editie van de Vestingloop gehouden. U kunt een keuze maken uit de volgende afstanden:
2 kilometer Jeugdloop
3 mijl Trimloop
10 km Wedstrijdloop & Trimloop

28 oktober Kunstkijken in Volendam

Kunst Kijken Volendam zal plaatsvinden op 28 en 29 oktober. Wij kunnen iedereen aanraden dit weekend te reserveren voor deelname of bezoek aan deze jaarlijkse expositie, die zich op verschillende plaatsen zal bevinden.

 


19 november Sinterklaas intocht Volendam

Op 19 november zullen wij Sinterklaas verwachten in Volendam. De haven is sfeervol verlicht en met vuurwerk zal zijn komst opgeleukt worden.

 


17 december Kerstmarkt Centrum Volendam

In het centrum van Volendam zal een kerstmarkt worden gehouden, vol met sfeervolle kraampjes.

Boek direct een hotel

Aankomst:

Vertrek:

Realisatie StudioWeb.nl