Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur is er een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. De wandeling duurt 1 uur en is in het Nederlands. De kosten zijn € 4,= per persoon. Reserveren vooraf bij VVV Volendam: tel.: 0299-363747of via e-mail: ..


 

2019

 


23 februari Het Groot Edams Dictee in de Harmonie

Kostenloos of kosteloos. In grote getalen of in groten getale. Barbecue of barbeque. Goed spellen is niet altijd even makkelijk.
Binnenkort krijgen boekenwurmen, taalfanaten en liefhebbers van de Nederlandse taal de kans om te ontdekken hoe goed ze die soms lastige spelling beheersen. Binnenkort wordt namelijk voor de eerste keer Het Groot Edams Dictee in Café de Harmonie gehouden. Op zaterdagmiddag 23 februari liggen de schriftjes en pennen klaar voor mensen die willen strijden voor eeuwige roem. De bekende schrijfster Lydia Rood heeft toegezegd dit speciale dictee te willen schrijven. Burgemeester Lieke Sievers leest het dictee voor.
Vind je het leuk om deel te nemen aan Het Groot Edams Dictee in de Harmonie? Geef je dan snel op, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten zijn € 5,=. Aanmelden kan via info@harmonie-edam.nl.

Meer informatie: http://info@harmonie-edam.nl

 


19 april Matthaus Passion in Grote Kerk Edam

De uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Grote Kerk van Edam is al jaren toonaangevend en behoort tot de beste uitvoeringen van Nederland. Ieder jaar is het publiek muisstil, meegevoerd door de prachtige muziek, in een monumentale Grote Kerk die intiem en warm is met een prachtige akoestiek. Dit jaar is de uitvoering op Goede Vrijdag 19 april 2019.

Kaarten à € 37,= zijn te bestellen via onderstaande website of vanaf 12 januari 2019 bij de voorverkoopadressen: VVV Edam, Damplein 1 Edam; De Kast, Lingerzijde 10 Edam; De Leuke Keuken, Kleine Kerkstraat 2 Edam; VVV Volendam, Zeestraat 37 Volendam; Libris Boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2 Purmerend; Nimo Boek, Kerkstraat 53 Monnickendam; Kadoshop Ieniemienie, Raadhuisstraat 35 Oosthuizen; Moeskops Muziek, Nieuwland 10 Hoorn. Of – mits nog voorradig - vanaf één uur voor aanvang, in de Grote Kerk.

Meer informatie: http://www.matthaus-passion.com

 


30 juni Volendammerdag

Wilt u het beroemde vissersdorp Volendam eens echt beleven? Kom dan op deze dag naar ons mooie dorp! Het veelzijdige programma biedt voor elk wat wils. Jong en oud zullen zich uitstekend kunnen vermaken, op en rondom de haven van Volendam.
Volendam gaat tijdens de Volendammerdag weer terug in de tijd. Deze dag zal in het teken staan van haar culturele geschiedenis. De Volendammers tooien zich in hun kleurrijke klederdracht en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Het veelzijdige programma staat bol van muziek, kunst en sport en biedt jong en oud uitstekend vermaak en is echt een aanbeveling!

Realisatie StudioWeb.nl