Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur is er een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. De wandeling duurt 1 uur en is in het Nederlands. De kosten zijn € 4,= per persoon. Reserveren vooraf bij VVV Volendam: tel.: 0299-363747of via e-mail: ..


 

2018

 


22 maart Keukenhof Holland Lisse

Van 22 maart t/m 13 mei 2018 opent de Keukenhof haar poorten. De Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld! Ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen acht weken lang voor 32 hectare aan geur en kleur. Het park biedt daarnaast ook dertig wekelijks wisselende bloemenshows, zeven inspiratietuinen, honderd kunstwerken, een prachtige windmolen, een speeltuin en nog veel meer.
Het bloemencorso is op zaterdag 21 april 2018.
Zie de website www.keukenhof.nl voor nadere informatie en prijzen.

30 maart Matthäus Passion

De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is weer te beluisteren op Goede Vrijdag in de Grote Kerk van Edam, Grote Kerkstraat 59 te Edam. Aanvang 19.30 uur tot ong. 22.30 uur.
De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten kosten € 36,= en zijn te koop bij: VVV Volendam, Zeestraat 37 Volendam; VVV Edam, Damplein 1 Edam; De Leuke Keuken, Kleine Kerkstraat 2 Edam; Libris Boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2 Purmerend; Nimo Boek, Kerkstraat 53 Monnickendam; Moeskops Muziek, Nieuwland 10 Hoorn, Kadoshop Ieniemienie, Raadhuisstraat 35 Oosthuizen. En - mits nog voorradig - vanaf één uur voor aanvang in de Grote Kerk.

Meer informatie: www.matthaus-passion.com

 


7 - 8 April Pieperrace

Pieperrace - Volendammer zeilspektakel van allure.
Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 organiseert de Stichting Pieperrace voor de vier-en-dertigste keer de Pieperrace op het zuidelijke IJsselmeer voor de kust van het gastvrije Volendam. Dit jaarlijkse evenement is het begin van het vaarseizoen. De start en finish zullen voor de Volendammer haven plaats vinden. Zie ook: www.pieperrace.nl.

Meer informatie: http://www.pieperrace.nl/

27 april Koningsdag Rommelmarkt Handbalvereniging

Rommelmarkt en springkussen voor de jeugd op het handbalterrein en in sporthal De Opperdam.
De jaarlijkse rommelmarkt van HV KRAS/Volendam is één waar je zeker moet zijn geweest. Verschillende kramen met allerlei mooie spullen waarvan een ander dacht dat ze een tweede leven moesten krijgen. Opbrengsten van de verkoop van deze spullen komt ten goede van de jeugdafdeling van de handbalvereniging.

 


6, 13, 20 mei, 1, 8, 15 juli, 19, 26 augustus en 7 oktober Zuiderzee Zeildagen

Zeilschip de Zuiderzee: Dagje zeilen op het IJsselmeer.
Meezeilen op een stoere tjalk van 113 jaar oud? Zeil mee van 10.00 tot 16.00 uur. De prijs is € 57,50 p.p. inclusief koffie en thee bij ontvangst en een lunch. Voor kinderen geldt een lager tarief. Onze ligplaats is tegenover ’t Prooyen 6 in Monnickendam. Graag reserveren vooraf.

Meer informatie: https://zuiderzeezeiltochten.nl

10 mei 3e Klaphek Festival 2018

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) wordt het 3e Klaphekfestival gehouden in het Boelenspark te Volendam. Het festival vindt dit jaar voor de 10e keer plaats!
Elk jaar genieten zo’n 4000 mensen van muzikanten uit de gemeente. Dit jaar is het thema “Summer of Love”. De zomer van 1967 die plaats vond in San Francisco: het jaar van de hippie revolutie. Naast muziek is er ook een uitgebreid kinderprogramma met spelletjes, springkussens en schminken. Het begint rond 11.30 uur en eindigt om ong. 22.00 uur.
Meer informatie vindt u op: www.PX.nl.

 


2 juni Kaaspop

Kaaspop is een jaarlijks cultureel muziekfestival op diverse lokaties in het centrum van Edam. Op verschillende plekken in de stad zullen artiesten optreden. Een gratis breed programma voor zowel jong als oud en alles wat daar tussenin zit. Het programma is van 11.00 uur tot ong. 22.00 uur.

Meer informatie: wwww.kaaspop.nl

24 juni Volendammerdag

Wilt u het beroemde vissersdorp Volendam eens echt beleven? Kom dan op deze dag naar ons mooie dorp! Het veelzijdige programma biedt voor elk wat wils. Jong en oud zullen zich uitstekend kunnen vermaken, op en rondom de haven van Volendam.
Volendam gaat tijdens de Volendammerdag weer terug in de tijd. Deze dag zal in het teken staan van haar culturele geschiedenis. De Volendammers tooien zich in hun kleurrijke klederdracht en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Het veelzijdige programma staat bol van muziek, kunst en sport en biedt jong en oud uitstekend vermaak en is echt een aanbeveling!

 


4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus Kaasmarkt Edam

Iedere woensdag van 10.30 tot 12.30 uur op 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus.
Op zaterdag 11 augustus is er vanaf 17.00 uur een Oud Hollandse Streekmarkt en een Avond-Kaasmarkt van 20.30 tot 22.00 uur
Onder het toeziend oog van de marktmeester wordt de Noorwester Edammer door boeren per bootje of met paard en wagen naar de markt gebracht. Daar laten ze hun kaas ‘neerzetten’ door de kaaszetter, die ook lid is van het kaasdragersgilde. Met een kaasboor neemt de handelaar een monster en keurt de kaas. Dan begint het oude ritueel van het loven en bieden en het handjeklap. Als de partij in de smaak valt dragen kaasdragers de kaas naar de weegschaal in de Waag. Waarna de kaas weer wordt opgeladen.

21, 22 juli Zeezeilen op het wad

Zaterdag 21 juli en zondag 22 juli: Zomers meezeilen op het WAD.
Zon, zee en zeilen op het zoute water… Het getij is gunstig om droog te vallen! Een zeiltocht van 7.30 tot circa 15.00 uur (afhankelijk van de wind). De prijs is € 70,= p.p. inclusief lunch, koffie, thee en soep bij het terugvaren naar de haven. Voor kinderen geldt een lager tarief. Graag vooraf reserveren via de website of via: 06-53676549.

Meer informatie: https://zuiderzeezeiltochten.nl

 


25 augustus Waterdag Edam

Op zaterdag 25 augustus is er weer de traditonele Edamse Waterdag met Vrijmarkt, Koebootrace en Beachvolleybal. Alle informatie is te lezen op de website www.waterdagedam.nl. Locatie: Historisch centrum Edam.

 


7 september Kermis Volendam

Vanaf vrijdag 7 september 2018 kan iedereen weer 4 dagen genieten van Volendammer kermis.
Op maandag 10 september staat er een grote markt op de Edammerweg.

Boek direct een hotel

Aankomst:

Vertrek:

Realisatie StudioWeb.nl