Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u alle activiteiten uit de regio Edam Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. Duur: 1 uur. Kosten per persoon: € 3,- (reserveren vooraf) VVV Volendam 0299 - 363747.


 

2016

 


9 december Midwinterfeest de Rijp

Dit jaar zal het achtste Midwinterfeest in de Rijp worden georganiseerd op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december. Het programma zal een grote variatie aan culturele optredens laten zien en de verschillende locaties in het centrum van het dorp zullen hun deuren openzetten om de bezoekers hartelijk te ontvangen. Het feestterrein, bevolkt door burgers en buitenlui in nostalgische kleding, zal het aanzien geven van een dorp rond 1900. De toegang is gratis. Meer info: http://www.midwinterfeest-graftderijp.nl

11 december Weihnachtsoratorium van J.S. Bach in Edam

Er is nauwelijks muziek te bedenken die u beter in de kerstsfeer brengt dan het welbekende Weihnachtsoratorium van Bach. Ook dit jaar, op zondag 11 december om 15.00 uur, voert Zang Edam delen hiervan uit in de Grote Kerk, die weer feestelijk wordt versierd. De prachtige ambiance en de geweldige akoestiek van de kerk laten Bachs werk volledig tot zijn recht komen. Samen met deze professionele musici, die allen hun sporen ruimschoots verdiend hebben, wil Zang Edam u graag laten genieten van deze heerlijke muziek.
Inmiddels is de voorverkoop begonnen en de eerste reserveringen zijn al geplaatst.
Kaarten à €25 zijn verkrijgbaar via de website www.zangedam.nl; in Edam bij Markee Boek & Kantoor en Schoonheidssalon Marianne Gorter; in Volendam bij Jan Cas Sombroek. Kaarten bij aanvang in de Grote Kerk kosten €27,50.

16 december Kerst in het Leeghwaterpark

Na het enorme succes van vorig jaar wordt ook dit jaar het Leeghwaterpark omgetoverd tot een groot kerstpark. Kom op 16, 17 en 18 december naar het park en laat je verrassen door een unieke en magische kerstsfeer. Dit jaar wordt het nóg mooier en uitgebreider! Duizenden lichtjes, tientallen kerstbomen, een schaatsbaan en sneeuwkanonnen. Natuurlijk is er een grote kerstmarkt. Op het horecaplein kun je genieten van heerlijke warme chocomelk, glühwein en vele andere dorstlessende drankjes. En er zijn vele (internationale) eettentjes met de lekkerste hapjes. Kerst voor iedereen!

18 december 2016 Populair kerstconcert in Volendam

Met m.m.v. o.a. Popkoor Stembent Edam, Jordy Tuijp, Robert Tol, Jan Karregat, Shadee van Vlaanderen, Tom Kwakman, Joey Karregat, Christian Sier, Frans Keijzer, Mandy Sier, Sandrine Snoek, Mell,Kyra Tol, Robin Küller, Christian Sier en Kees Tol.
Kaarten van 12,50 per stuk zijn te koop bij Gerro & Esther in de Stient, Etos van Baarstraat en Jan Cas Sombroek. Deze zijn ook te bestellen via info@cultuurvolendam.nl of bel met 06 57 77 98 75.
Dit wordt weer een sfeervol concert, dat u niet mag missen!

Boek direct een hotel

Aankomst:

Vertrek:

Realisatie StudioWeb.nl