Agenda

Volendam is volop in beweging. Op deze agenda vindt u alle activiteiten uit de regio Edam Volendam.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur een wandeling vanuit het VVV kantoor met een gids in Volendammer klederdracht. Duur: 1 uur. Kosten per persoon: € 3,- (reserveren vooraf) VVV Volendam 0299 - 363747.


 

2016

 


30 oktober Spectaculair operaconcert

Op zondag 30 oktober 2016 om 15:30 uur houdt het Volendams Opera Koor een spectaculair operaconcert in de St. Vincentiuskerk te Volendam. Elk jaar repeteert dit koor wekelijks voor het grote concert in Volendam en pakt altijd uit met solisten en een groot orkest. Dit mag u niet missen. Dit jaar 2016 is hun 65-jarig jubileum en hebben ze gekozen voor stukken uit de volgende opera’s: Giovanna d’Arco van G. Verdi, Cavalleria Rusticana van P. Mascagni en Ernani van G. Verdi.
Ze gaan ouderwets zorgen voor een spectaculair optreden.
De volgende solisten zijn uitgenodigd: Gabrielle Mouhlen, sopraan, Frank Wong, bariton en Deniz Yilmaz, tenor.
Begeleiding van het Promenade orkest en Peter Schlamilch als dirigent. Kortom, genieten! Kaarten van 25 euro zijn o.a. verkrijgbaar in ons VVV-kantoor of kijk voor meer info op de site www.volendamsoperakoor.nl

 


13 november Sinterklaas intocht in Volendam

Op zondag 13 november komen Sint Nicolaas en zijn Pieten aan in de Haven van Volendam. Rond 17.00 uur wordt de Goedheiligman verwelkomd met vuurwerk en muziek.

17 november Wijn en wild avond Restaurant van den Hogen

Op donderdag 17 november organiseert Hotel Restaurant Van den Hogen een Wijn & Wild avond i.s.m. Slijterij de Stient en wijnleverancier L’Exception. Wilt u hier ook bij zijn? Reserveer dan tijdig, want vol=vol.

20 november Pietendorp in Enkhuizen

Op zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. Meer dan honderd Pieten nemen bezit van de bijna 140 huisjes en slaan er hun kamp op. Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum en de pakjesboot ligt in de Marker haven. Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn ook dit jaar weer welkom om te helpen bij het voorbereiden van de verjaardag van Sinterklaas. Het Pietendorp is van 10.00 tot 17.00 uur geopend en er is van alles te doen en te beleven.

 


18 december 2016 Populair kerstconcert in Volendam

Met m.m.v. o.a. Popkoor Stembent Edam, Jordy Tuijp, Robert Tol, Jan Karregat, Shadee van Vlaanderen, Tom Kwakman, Joey Karregat, Christian Sier, Frans Keijzer, Mandy Sier, Sandrine Snoek, Mell,Kyra Tol, Robin Küller, Christian Sier en Kees Tol.
Kaarten van 12,50 per stuk zijn te koop bij Gerro & Esther in de Stient, Etos van Baarstraat en Jan Cas Sombroek. Deze zijn ook te bestellen via info@cultuurvolendam.nl of bel met 06 57 77 98 75.
Dit wordt weer een sfeervol concert, dat u niet mag missen!

Boek direct een hotel

Aankomst:

Vertrek:

Realisatie StudioWeb.nl